Početna / Crna Hronika / BiH / Stjuardesa bila primorana da policajcu Jusiću otima pivo iz ruku

Stjuardesa bila primorana da policajcu Jusiću otima pivo iz ruku

Naš letak je došao u posjed službenog izvješća o događajima letenja Sarajevo-Beč i skandala od 20. ožujka, kada je jedan bataljunski oficir Granične policije BiH, Elvedin Jusić, pijan, prouzročio incident na avionu Austrian Airlines i napao stjuardesu. Zatim mu je zabranjeno nastaviti s letom u Budimpeštu, zbog čega je trebao biti zadužen za izručenje Dragane Guduras u našu zemlju.

  1. ožujka oko 15.20 sati tijekom ljeta u Sarajevu – policajac iz Beča Elvedin Jusić izvadio je limenku piva i počeo piti. Stjuardesa ga je upozorila da ne može konzumirati piće koje zrakoplovna tvrtka nije poslužila i oduzeti mu pivo. Jušić je iz torbe izvadio još jedno pivo, a on ga je uzeo i premjestio u drugo sjedište – navodi se u izvješću.

Nakon svađe s osobljem, Jušiću je rečeno da je njegova karta otkazana i da ne može nastaviti put. Zatim je kontaktirao šefa Odjela za međunarodnu suradnju Emira Tanovića i ispričao mu o događajima, dodajući kako će “nekako pokušati doći u Budimpeštu”.

Izvješće GP također otkriva da je Jusić iz Beča otišao autobusom u Budimpeštu, gdje se trebao vratiti u Beč, gdje su bili na putu za Sarajevo.

  • Međutim, Jusić je zakasnio na let za Beč, za koji je pilot također zabranio putovanje drugom policajcu Nevenki Motiki jer nije dopušteno da ga prati samo jedan policajac u pratnji tražene osobe. Tek nakon intervencije austrijske policije, Jedinica Granične policije zračne luke Sarajevo poslala je inspektora Amela Srnju u Austriju da preuzme Gudurušu, a Jusić se dan kasnije vratio o svom trošku letom Wizz Aira u Sarajevo, navodi se u izvješću.

Postoji osnovana sumnja da je policajac Jusić počinio ozbiljne povrede svojih dužnosti i protiv njega bi se pokrenuo unutarnji postupak za određivanje disciplinske odgovornosti, javljaju iz Granične policije.

Što kažu granična policija

Granična policija BiH izjavila je jučer da nije točno da je njihov službenik u uniformi da je seksualno zlostavljao stjuardesu, te da je bio agresivan, fizički optužen za drugog putnika i uhićen, apsolutno netočno, kažu iz Granične policije.

Check Also

Lukavčanin automobilom sletio s ceste i udario u ogradu

Inicijali Lukavčanina N.K. (54) ozlijeđeni su u prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 21:30 …

x Close

Lajkujte našu Facebook stranicu