Početna / Sport / Nevjerovatna borba titana: Novak Đoković savladao Rogera Federera i osvojio Wimbledon!

Nevjerovatna borba titana: Novak Đoković savladao Rogera Federera i osvojio Wimbledon!

Prvi igrač svijeta stigao do novog naslova

Novak Đoković osvajač je Wimbledona.

Nevjerovatna borba titana: Novak Đoković savladao Rogera Federera i osvojio Wimbledon!

Prvi igrač svijeta je u finalu pobijedio legendarng Švicarca Rogera Federera sa 3:2, po setovima 7:6, 1:6, 7:6, 4:6 i 13:12.

Prvi set donio je zaista odličan tenis. Uglavnom su oba tenisera imala siguran servis, iako je Federer napao Đokovićev u četvrtom gemu, ali se Novak uspio da spasi.

Pobjednik prvog seta odlučen je u tie-breaku, a tamo je viđen zaista sjajan obračun. Imao je Federer prednost od dva poena (3-5), međutim Đoković osvaja naredna četiri (7-5) i osvaja prvi set sa 7:6.

Odgovor Fedexa je bio žestok. Potpuno je razbio Đokovića u drugom setu, prepustio mu je samo jedan gem (1:6) i u velikom stilu je došao do 1-1 u setovima.

Tie-break smo gledali i u trećem setu i ponovo je Novak bio uspješniji. Ponovo je prethodno prvi igrač svijeta morao da spasi break loptu koja je Fedexu mogla donijeti set i na kraju je uspio da osvoji i treći set sa 7:6 (7-4).

Duplim breakom u četvrtom setu Federer dolazi lagano do servisa do šanse za još jedno lagano osvajanje seta, ali Novak se nije predavao i uspio je nakon gotovo tri sata igre da i on oduzme servis Fedexu.

Ipak, dupli break Đoković nije mogao da vrati. Legendarni Švicarac je servirao sjajno u 10. gemu četvrtog seta i na kraju ga je dobio sa 6:4 za izjednačenje na 2-2 u setovima.

Đoković je prvi napao u petom setu. Imao je tri break šanse u četvrtom gemu, ali ih nije iskoristio i Federer se izvukao iz teške situacije.

Ipak, već na naredni servis Federera, Novak stiže do breaka, ali Roger već u narednom gemu vraća izgubljeni servis i vraća se u igru i do kraja petog seta smo gledali zaista nevjerovatnu borbu.

Uslijedilo je veliko nadmudirivanje, igralo se na razliku, a Fedex je imao dvije meč lopte u 16. gemu petog seta. Nije ih iskoristio, Novak je vratio break i meč je nastavljen sve do 12:12 i došlo je do tie-breaka.

Tamo se bolje ponovo snalazi Novak. Došao je do pobjede i po peti put je osvojio Wimbledon.

Check Also

NOVE UVREDE BIVŠEG REPREZENTATIVCA BIH: Ognjen Vranješ ne prestaje sa provokacijama: Tata sam…

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ognjen Vranješ, nastavlja sa ‘paljenjem’ društvenih mreža. On je na …

x Close

Lajkujte našu Facebook stranicu