Početna / Zanimljivosti / Kako oprati patike u veš mašini, a da ih ne oštetite tom prilikom? Trik koji kod svakog uspijeva

Kako oprati patike u veš mašini, a da ih ne oštetite tom prilikom? Trik koji kod svakog uspijeva

Mi vam predstavljamo jedan od najboljih i najjednostavnijih načina za pranje atika, vratiti ćete nekadašnju blistavost svojoj omiljenoj obući. Potrebno je da vaše patike dobro zaštitite prije nego ih stavite u veš mašinu, da se ne bi oštetile tokom pranja.

Uputstvo kako se to radi je sljedeće:

– dan prije pranja, odnosno noć, tri žlice sode bikarbone ćete staviti pojedinačno u svaku patiku, a onda kada to uradite, neka vam do jutra odstoji. Poslije, kada se probudite, skinite pertle, uklonite sodu, a potom pertle stavite u torbu za pranje ili jastučnicu da se ne bi zamrsile. U mašinu ih tako stavite.

Vaše patike ćete staviti da se operu zajedno sa peškirima. Ne bi bilo loše kada biste stavili od četiri do šest peškira, na tan način ćete napraviti ravnotežu, spriječiti ćete odnosno udaranje patika u mašini.

Tečni deterdžent se može koristiti, to govorimo ako je osjetljiva obuća, tečni sapun sipajte, a potom na hladno pranje uključite mašinu. Program treba da traje od pola sata do 40 minuta, zavisi od mašine kako radi. Patike izvadite iz veš mašine, a potmo ćete ih ostaviti da se osuše. Nemojte nikada stavljati obuću u mašinu za sušenje, jer visoka temperatura može da ošteti lijepak.

Ovo će vam biti sjajna metoda, vjerujemo da ćete i sami uživati poslije, da ćete i one najdraže patike koje niste godinama obukli jer ih ne možete očistiti skroz vratiti u život. Početi ćete ih opet nositi i biti ćete prezadovoljni njima. Hvala vam što nas pratite, ovo je jedan od najboljih trikova.

Izvor: nostalgicno. info

Check Also

MOMAK ME FIZIČKI ZLOSTAVLJA, ALI GA, IPAK, MNOGO VOLIM

PROBLEM: Selam alejkum! Imam devetnaest godina i već četiri godine u vezi sam sa momkom… U …

x Close

Lajkujte našu Facebook stranicu