Početna / Sport / Jedan od najluđih MMA nokauta svih vremena: Kraj borbe morat ćete pregledati nekoliko puta!!

Jedan od najluđih MMA nokauta svih vremena: Kraj borbe morat ćete pregledati nekoliko puta!!

Nokaut godine u jednoj od najboljih borbi godine rezime je onoga što je Jair Rodriguez napravio u borbi protiv Čan (Chan) Sung Junga, održanoj na jubilarnom eventu za 25. godišnjicu Ultimate Fighting Championshipa. I taj nokaut nešto je što ćete gledati više puta!

Dvadeset i četiri minute i 59 sekundi trajala je neizvjesna borba Jaira Rodrigueza i Čan Sung Junga prije nego se, samo sekundu prije nego bi borci krenuli prema svojim kutevima, dogodilo ono što je tema ovog teksta.

Teško je opisati ono što je Jair Rodriguez učinio, a što je dovelo do njegove pobjede nad korejskim borcem i to godinu i po otkako je posljednji put ušao u UFC kafez.

Krenuvši od eskivaže udarca do same ideje da iz takve pozicije izvede lakat, performans Jaira Rodrigueza nešto je što ćete vidjeti sada i teško u skorije vrijeme, osim možda upravo od njega.

Meksikanac je više puta ranije potvrđivao kako je nevjerovatno maštovit i kreativan borac, no ovo je jedan potpuno novi stepen u njegovom arsenalu borilačkih vještina. I nešto je o čemu je besmisleno previše pričati kada postoji dovoljan broj snimaka kroz koje možete uživati u pravom remek-djelu.

avaz.ba

Check Also

Šta će biti sa 17 miliona eura koje je Cardiff platio za Emiliana Salu?

The Times dao odgovor na pitanje Emiliano Sala prešao je prošle sedmice iz Nantesa u …

x Close

Lajkujte našu Facebook stranicu