Početna / Makedonija 3

Makedonija 3

Павловски: Жителите на Ранковце разочарани од робовладеењето на Тошевски

Претседателот на ОК Ранковце на ВМРО-ДПМНЕ, Даниел Павловски оддржа прес – конференција. Тој низ призма на повеќе факти и образложенија го долови неработењето и немањето визија за напредок на Ранковце од страна на Тошевски. -Почитувани, зад нас одмина доволно време за да денес се свртиме и и погледнеме на реалноста …

Pročitaj više

Тошевски тргува со гребениот асфалт: Се посипуваат дворови на роми, додека останатите газат во кал

Се поголема е разочараноста на поддржувачите кои му ја дадоа довербата на селоначалникот Тошевски. Селоначалникот на о.Ранковце не запира со неговото девијантно однесување. Гребениот асфалт наместо да се користи за посипување на улици, истиот почна да се користи за посипување на дворно место на негов близок човек. Оваа сурова реалност …

Pročitaj više

Личното профитирање пред приоритетот на граѓаните: Тошевски тампонира улици на кои што живее едно лице

Жителите на Ранковце се згрозени пред фактите кои им ја урнисуваат и последната надеж за напредок во општината. Девијантното однесување на Тошевски говори за неспособноста на ова раководство кое што поскоро мора да со замине, и од кое граѓаните претрпуваат огромно уназадување и штети. Имено, Тошевски ја користи секоја прилика …

Pročitaj više

Предизборното ветување создаде ѕвездено јато, по изборите останаа само кал и пустош во Ранковце

Непосредно пред изборите, во момент на молк и забрана за градежни активности од страна на власта во Ранковце каде што главно живее ромско население се работеше со брзина на светлината. Имено, заради обезбедување на гласачко тело од ромското население градоначалникот Тошевски заедно со фирмата „Жикол“, со надзорот поткрепен од Европската …

Pročitaj više

Поради Командирот на ПС Крива Паланка се вплеткаа во пајакова мрежа Министерот Спасовски и Локалната Власт на Крива Паланка

По претходни сознанија до редакцијата кои пристигнаа за Кривичната Пријава против Командирот на ПС Крива Паланка Дејан Маринковски и која е прифатена од ОЈО Крива Паланка за понатамошна истражна постапка поради непоседување на Безбедносен Сертификат, до редакцијата повторно пристигнуваат информации за притисок врз обвинителството од највисоко ниво на Извршната Власт, …

Pročitaj više

Од Ранковце се извезува кварц без лиценца – извезувачот е близок до градоначалникот Тошевски

Во Ранковце се собира и бесправно се дистрибуира кварцен камен кој се претопува и смесата од феросилициум се користи за изработка на делови за артилерија и автомобили, како и за воздухопловни превозни средства. Имено, Ранковце располага со најголемиот дел од оваа кварцна руда, па се во прашање големи пари и …

Pročitaj više

Директорката на ЈКП „Чист Ден“ во Ранковце вработените ги искористува за предизборна кампања

Вработените во јавните претпријатија во општина Ранковце поминуваат низ секојдневен вистински пекол во тек на работното време. Имено, новоназначената по пат на партиска линија директорка која управува со ЈКП „Чист Ден“ врши грубо кршење на законот за работна дејност, како и на законот за униформа, па со униформираните вработени наместо …

Pročitaj više

Граѓаните поднесоа кривична пријава против командирот на П.С – Крива Паланка: Има ли крај на овие скандали?

Кривична пријавa поднесена од граѓаните за Командир, кој е под условна пресуда. Постои ли крај на скандалите во МВР??? По неодамнешното јавно обелоденување во медиумите и порталите дека на чело на ПС Крива Паланка од страна на министерот Оливер Спасовски и локалната власт е назначено лицето Дејан Маринковски – Шарен …

Pročitaj više

Бобан Цаневски започнува соло кариера.

Познатиот изведувач од неодамна започна соло кариера откако јавно на својот фејсбук профил објави дека веќе не е член во групата Маестро веке како што дознаваме работи на својот прв солистички албум но и формира свој бенд како би одговорил на настапите кој ги договара. Имено веке зад себе има …

Pročitaj više

Се прашувате каде за нова година? „Енерџи бенд“ и клуб „Платинум“ ви нудат незаборавна ноќ

Најлудата ноќ во годината е на прагот, а вие сеуште немате одлучено каде ќе ја дочекате и во каков амбиент ќе бидете затечени? Најмоќната комбинација оваа година ви ја нудат најдобрите, најдокажаните и најдружељубиви членови на „Енерџи бенд“ заедно со прекрасниот менаџерски тим и персоналот на клуб „Платинум“. Кралот на …

Pročitaj više
x Close

Lajkujte našu Facebook stranicu