Početna / Sport / Hrvatska / MAMIĆ GREŠKOM PREDAO SUCU UPUTE LOVRENU KAKO DA SVJEDOČI “Na eventualno pitanje USKOK-a…”

MAMIĆ GREŠKOM PREDAO SUCU UPUTE LOVRENU KAKO DA SVJEDOČI “Na eventualno pitanje USKOK-a…”

ZDRAVKO MAMIĆ napravio je veliki kiks na suđenju u Osijeku, gdje je optuženik za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo te poreznu prijevaru od barem 12,2 milijuna kuna.

Gazda Dinama udaljen je sa suđenja početkom rujna prošle godine zbog stalnih ispada i nepoštivanja suda, ali se vratio na ročište prošlog mjeseca.
Tada je na sud došao noseći vrećice s Dinamovim grbom, u kojima su se nalazili dokumenti kojima je dokazivao svoje tvrdnje da je “nevin
Ali, danas se ispostavilo da je među tom hrpom papira bio i onaj na kojem su upute Dejanu Lovrenu kako da svjedoči.
Mamićeva obrana zatražila je da se Mamićev šalabahter njegovom štićeniku povuče iz spisa jer je tamo završio “greškom”. Kako su odvjetnici Dinamovog gazde objasnili, “to su samo naše bilješke.”
Tužitelji pak tvrde da se na papiru jasno vidi da su to upute Lovrenu kako bi trebao svjedočiti, jer tamo piše: “Na eventualno pitanje USKOK-a…”, nakon čega je naveden odgovor.
Lovrenovo svjedočenje Mamiću je donijelo izbacivanje iz sudnice, a reprezentativcu Hrvatske istragu zbog lažnog iskaza
Upravo je tijekom Lovrenovog svjedočenja 1. rujna prošle godine Mamić podivljao, nakon čega je udaljen iz sudnice. Stoper reprezentacije Hrvatske prošao je daleko gore. Protiv njega je nakon spomenutog svjedočenja pokrenuta istraga zbog sumnje u lažno svjedočenje.
Modrić je također pod optužnicom zbog lažnog iskaza na suđenju Mamiću, a za isto djelo tereti se i njegova punica
Suđenje Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru rezultiralo je još jednom istragom, a zatim i optužnicom za lažno svjedočenje. Podignuta je protiv Luke Modrića, kapetana reprezentacije Hrvatske. Za ovo kazneno djelo tereti se i Modrićeva punica Vesna Juraić.

Ali, vratimo se Lovrenu, jer njemu su bile namijenjene pismene upute Mamića, koji očito ne dijeli samo novac od transfera, nego i pravne savjete.

DORH je prije dva mjeseca u Osijeku ispitao Lovrena zbog sumnje da je dao lažni svjedočki iskaz tijekom suđenja Zdravku Mamiću i još trojici okrivljenika te time počinio kazneno djelo. Iz osječkog tužiteljstva tada su priopćili kako postoji osnovana sumnja da je Lovren 1. rujna prošle godine kao svjedok na osječkom Županijskom sudu tijekom suđenja Mamiću i ostalima dao lažni iskaz, iako je od strane suca bio upozoren da je dužan iznositi istinu te da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo.

“Neistinit iskaz”

Lovrena, naime, terete da je kao svjedok svjesno neistinito iskazao kako je aneks ugovora o profesionalnom igranju – na kojem je kao dan zaključenja naveden datum 9. siječnja 2007., a kojim se regulira podjela transfernog obeštećenja između njega kao igrača i Dinama kao matičnog kluba u omjeru 50:50 posto – potpisao nedugo nakon potpisivanja svog ugovora o profesionalnom igranju s klubom od 1. siječnja 2007., iako je znao da to ne odgovara istini.

“Nakon predočenja dopisa upućenih matičnom klubu i datiranih 1. veljače 2010., 29. ožujka 2010. i 7. rujna 2010. u kojima se u njegovo ime traži isplata 50 posto transfernog obeštećenja i koji sadrže potpis s njegovim imenom, osnovano se sumnja da je svjesno neistinito iskazao kako je te dopise vlastoručno potpisao”, ističu u tužiteljstvu.

Lovren je osumnjičen i da je neistinito na sudu iskazao kako je u vrijeme isplate novca od podjele transfernog obeštećenja bio u Hrvatskoj, da je osobno u tu namjenu otvorio poseban račun u banci u Zagrebu, a da ga je istog dana kada mu je novac sjeo na račun osobno proslijedio na bankovni račun treće osobe, iako svjestan da to nije istina i da je u to vrijeme bio u Francuskoj.

Početak istrage

Nakon što je ispitan, iz osječkog tužiteljstva Lovrenu su uručili obavijest o početku provođenja istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo davanja lažnog iskaza.

(Index.hr)

Check Also

DEJANA (11) JE MAJKA NAPUSTILA, O NJEMU BRINU BAKA I DJED I IMA SAMO DVIJE ŽELJE…

Porodica Zorić iz sela Donji Agići, u opštini Novi Grad, živi u trošnoj kući kojoj …

x Close

Lajkujte našu Facebook stranicu