Početna / Makedonija 3 / СРАМ ЗА СДСМ на 28-ми: По завршувањето на протестот група Албанци со автомобил влетаа во толпата веејќи Албански знамиња!

СРАМ ЗА СДСМ на 28-ми: По завршувањето на протестот група Албанци со автомобил влетаа во толпата веејќи Албански знамиња!

Пред два дена се оддржа најавениот протест пред Владата на Република Македонија кој беше според сите прописи и се одвиваше во крајно мирни услови.

НАПОМЕНА: Оригинална фотографија не е објавена заради безбедноста на случајните минувачи кои биле таму во моментот.

По завршувањето на самиот протестен марш поголема група граѓани, односно мирни протестанти се упатија кон „ГТЦ“ движејќи се покрај кафетериите по самиот кеј на Вардар без претходно да извикуваат било какви пароли или да скандираат.

  • „Се движевме во правец на „ГТЦ“ по самиот кеј на Вардар, и веднаш штом се приближивме до крстосницата во правец на толпата наиде автомобил со бела боја од кој ечеше Албанска музика, а низ прозорците се вееја четири Албански знамиња. Автомобилот влета во самата толпа при што бевме приморани да му ослободиме простор. Веејќи ги знамињата замина во правец на Плоштад Македонија, по неполна минута автомобилот повторно се врати кон толпата и растргајќи ја, замина во непознат правец веејќи ги четирите знамиња, и пуштајќи Албанска музика за која со сигурност тврдиме дека е со тематика против македонскиот народ бидејќи и самата група извикуваше пароли навредливи за македонците.“ – Изјави сведок кој одблизу го следел целиот чин.

Зоран Заев ветуваше посветли денови, ветуваше живот за сите и соживот со албанската популација, а наместо тоа се повеќе сме сведоци на зацрнување на се што е Македонско, и уништување на се што значи соживот.

Граѓаните прашуваат: За ваква ли Македонија гласавме? За ваков ли живот ни зборувавте? Вака ли ќе градиме соживот?

Check Also

Сопственикот на „МАКПРИМАТ“ плива во богатство додека работниците ги остави на улица

До нашата редакција пристигна писмо кое ни го испраќа работник кој е директно инволвиран во …

x Close

Lajkujte našu Facebook stranicu