Početna / Estrada / Кико и „Болеро бенд“ снимија прекрасна печалбарска песна со интересен ритам (ВИДЕО)

Кико и „Болеро бенд“ снимија прекрасна печалбарска песна со интересен ритам (ВИДЕО)

Неодамна во етерот на музичката сцена по кратка пауза повторно заеднички се појави целиот тим на „Болеро бенд“ и објави новокомпонирана песна во негова изведба заедно со изведувачот Кристијан Божинов.Како што дознаваме, автори на ова музичко парче се тандемот Александар Тасевски и Александар Стевановски. Композиторската палка за создавање на музиката му припаѓа на пејачот од „Балкан бенд“ Александар Тасевски, а текстот е напишан од Александар Стевановски.

Песната полека, но сигурно го освојува патот до својата публика, и веќе се врти низ медиумите меѓу кои се наоѓа и телевизијата со национална концесија Сител.

Кико и момците од бендот велат дека станува збор за прекрасна Македонска песна со милозвучен текст кој ја опишува носталгијата за куќниот праг, и печалбата во прекуокеанските земји. Исто така велат дека се задоволни од целиот проект на кој работеше тимот, и се среќни што се повеќе на фолк сцената се промовираат наши песни кои не се со увозни ноти и примеси.

Во продолжение слушнете ја „Пусти да се пари проклети“.

Check Also

Сопственикот на „МАКПРИМАТ“ плива во богатство додека работниците ги остави на улица

До нашата редакција пристигна писмо кое ни го испраќа работник кој е директно инволвиран во …

x Close

Lajkujte našu Facebook stranicu